RSS

Belated wishes

Selamat Berpuasa

Selamat Hari Raya

sorry la sebb apa aku tak update blog because I am busy with my life gitew(poyo semata-mata)

sebenar nya…aku lupa password blog aku…so tak boleh update blog kat office…internet kat umah tak ada ma…jimat kos…potong tenet…hahahahah…mampu…aku sorg je blogger yg potong tenet nak jimat kos

in advance aku nak wish gak

Selamat Hari raya haji….

senang mana la tau penyakit M aku datang lagi…

untuk my stalker…hahahahah….ala…aku tau ada…ngaku je la….i tak kisah…u nak kata i perasaan bagus ke…perasan fofular ke…miahahahah…korang stalk jugak aku kan…jgn terasa ye dik non…hakak gurau je…kalo terasa gak…oppssss sorry

I’m still kat office at this hour, dah pukul 7pm dah sekarang ni….

 
Leave a comment

Posted by on September 23, 2014 in Uncategorized

 

Tags: , , ,

Happy Birthday MFH

This entry I dedicate to MFH

It’s been a long journey…for me and you…since zaman U and sampai la dah keje we are together……it is your birthday today…HAPPY BIRTHDAY MY BOO….thanks for being a part of my life…I love you the way you are…thanks for being with me all this while..

sometimes kita gaduh…n i know how stubborn both of us can be…i know how hot-tempered and jealous we can be…but still we are together…I pray to Allah everyday we will be together till the very end…each and everytime we fight…I know it will just make our bond and relationship stronger..I know deep down…You and I always have each other back

I am lucky to have you in my life…thanks for making me smile…for making me cry…for making me feel like a human…biasa la…there is always ups and downs in relationship…I know things are hard for us especially with our situation right now…but still u know I have faith in you…i trust you with all my heart…I know same goes with you….PATIENCE

To get a guy like you is a miracle…I’m proud of myself, patting myself right now!!(sempat lagi masuk bakul angkat sendiri)…family man i dare say…i hope u stay that way….accept me the way i am…sometime i can be a lil bit crazy and ridiculous…but still u go along with me…I know…sometimes i had said mean things to you but thanks you for being patience with me…thank you for your effort to make this relationship last…I thank you for that…eventhough you always said…you do not know how to pujuk me when I’m sulking…but still u need to know i appreciate you effort…i just want to see the effort…that’s all…

Happy Birthday Boo…..you will have a big responsibility coming your way…it comes along with age….I’ll always be there with you…to support you…even I miht not be able to help…i will become a good listener…listening and sharing you pain and grieve… u can count on me..

This entry is all i can give to you for your birthday since it is Ramadan…..can not keluar makan n belanja you…I also had to canx my plan to make u lasagna…puasa pucci…tang mana nak buat lasagna nye….I promised to cook u one…one day soon…

Selamat Hari Lahir…Semoga dipanjang kan umur dan dimurahkan rezeki…semakin bertambah umur semakin bertambah n besar tanggungjawab kita…always remember that…InsyaAllah I always pray for you and your family…also InsyaAllah towards the Happily Ever after of you and me…Thanks for loving me =)

xoxo…love u to the max MFH

 
Leave a comment

Posted by on June 30, 2014 in Uncategorized

 

Meant a world to me

I have a Mom ….. she meant a world to me

I have a Boy …….he meant a world to me

I have tonnes of books …they meant a world for me

I have lots of cats ….they meant a world to me

I have few friends …..they meant a world to me

I love of them for being a great part of my good life

I am grateful with what i have

I love myself,love my life

how hard my life is, it is still mine, I’m glad i have it still

 
Leave a comment

Posted by on June 29, 2014 in Uncategorized

 

A Piece of My Mind – Relationship

ollla guys

Hurmm…lately my mind had been bugged by this girl…who is trying to bug my relationship with MFH….WTF rite…It is not a problem to me or MFH…but it is just freaking annoying to have other girl texting him,calling him all the time…begging to know him better… eventhough he did not reply nor pick up the phone, but still PLEASE girl…as far as my concern you know that he is taken….he is in relationship with me…but stilll you bug our life….from the story I heard about you…I was made-known that u work at such a prestigious company..but still ur attitude is something to be ashamed off…please la….don’t do that to yourself….it is such a shame and disgrace to woman….

ntah la guys seriously i don’t know what to say…bila this things happen to us….i do not want to retaliate….tapi kadang2 agak menguji kesabaran jugak la……my mum always said…kenapa perempuan selalu buat bad things to other girl because of a guy?pelik kan…bukan apa jauh dalam minda dieorg ni…selalu nye tak terlintas ke yg dieorg ni fighting over a guy…sanggup memalukan diri sendiri….my mum always said…jgn memalukan diri sendiri…kalo perempuan/wanita tak hormat sesama sendiri…mcm mana kaum lain nak hormat diaorg…..i always pegang that kata2….bukan nak berlagak…or menunjuk my BOO is SOOOOOOO FREAKING HOT ke apa….hahahah…aku tau sekrang ni mesti korang akan cakap…aku nampak permainan ko dekat situ fatin…lepas aku kuar kan statement brani mati tu kan….suka hati la….ni blog kiterrr….hahahahha

I hope women in the world can respect others and themselves especially….start with yourself if u want to change the world…JUST A PIECE OF MY MIND….kalo kita tak suka org buat kita…aniaya kita…kita jgn buat mende tu kat org lain….always put yourself in others shoes…before we do bad thimgs to others…just take a minute…what if we are happen to be at that person place…what we will feel…or what if that person is someone we love, we cheris…but somebody do bad thing to her or him….what will we feel?always ask that Q to urself

JUST A PIECE OF MY MIND

xoxo love yourself to the fullest….

 

 
2 Comments

Posted by on June 29, 2014 in Uncategorized

 

Oh English Aku…

hahaha…tajuk kat atas tu…direct translation oh My English…wakakaka…lawak dowh..i cannot contain my laughter….this is suppose to be a VERY SERIOUS entry….ok2 one last laugh…mihahahha…wakakakak…hahahha…hehehehhe…errmmmm..

OK back to myself….as i told you this is suppose to be a very serious entry…aku nak cakap pasal Bahasa Inggeris…aku pelik …bila a lot off people…especially Malaysia….always kutuk2 org kalo org tu cakap omputih pronounciation tak ok…tapi lancar la jugak…yg nak sibuk cakap pasal org tu punye pronounciation…yg korang nak semak sngt nape?hebat sangat dah

kenapa kita perlu justify mende ni…because…each and every country is different ok…memeng la hebat…kalo ko cakap omputih…betul2 mcm british english tu…but stilll dah ko pun dok malaysia….tak yah nak over sangat…accent ┬átu datang sendiri kalo ko duduk kat sana…sebb surrounding ko kat sana…semua org cakap camtu…makan pun hari2 makanan org putih…tu yg kuar accent british tu….mcm cakap kelantan…kalo ko dok kelantan makan budu…ko berkomunikasi hari2 pun guna bahasa kelantan tu…last2 korang kecek kelate jugak kan..aku n kawan aku pun cakap slang n guna accent2 ni kalo kiteorg nak main2 je…tak pun kalo kena guna time keje..kalo tak tak ada nye

why nak pertikaikan…memg la bagus if u can improve urself…tapi tak yg lain2 tu jgn la nak kutuk2 or…we have a lot of english style rite…british english, american english, australian english…ape salah nye…as long as ko tau cakap sudah…kalo merangkak cakap pun learn to be fluent…tak yah la beriya2 nak bunuh diri sebb tak dapat nak cakap slang british dik oooi..buat letih je….semputtt hakak…

love urself and always bersyukur

xoxo

 
Leave a comment

Posted by on May 26, 2014 in Uncategorized

 

My New Mission

I have a new mission in my life…ya ya…i know korang mesti dah penat ngan aku sebb tiap2 tahun banyak gila cita2 yg aku nak cpai kan…takpe2….aku terima pandangan sinis korang tu…dah TALK TO MY HAND….

I don’t care…aku nak rant jugak on my new impian….aku nak beli gitar…main gitar….boleh…ni sebb pengaruh cita korea la ni…but stilll since then lagi aku n cousin aku selalu pikir…gitar is cool….korang jgn tak tau…zaman aku budak2 noob dulu….pandai main gitar tu termasuk dalam senarai ciri2 boyfriend idaman tau….wakakaka…bila aku pikir balik mcm bangang je…aku mampu buat faceplam smbil geleng kepala je…bila pikir balik pasal mende tu…WTF…abis macho aku

but sekarang tak payah itu semua…aku boleh buat sendiri…biar aku sendiri belajr main gitar…senang abis cite…gitar kalo yg jual kat kedai buku tu murah je kot…aku jengjalan tadi ada yg jual RM95 je…ko hade….so the option sekarang ni sama ada aku nak beli yg tu je dulu…n then baru beli yg berkualiti sket…but knowing myself…ada better jugak beli yg murah je dulu…

aku ingat lagi satu peristiwa waktu kecik2 dulu…adik aku die rockers sket…die suka music2 hardcore in…so langkah pertama die untuk mendalami music tu…ialah belajr main gitar…die pun beli gitar without my father knowledge…bapak aku dulu very strict….gitar2 ni mana boleh…pastu adik aku beli…sorok gitar dalam bilik aku…bayar sewa dowh nak tumpang almari baju aku…hahahaha…aku plak tiap kali adik aku buat jahat…aku ugut nak bocor rahsia die…lawak je….memeng die dendam ngan aku smpi sudah…tapi memg bapak aku tak tau sampai sudah…last2 adik aku bgtau jugak bapak aku sebb tak tahan kena ugut ngan aku…aku ugut je…bukan nak bgtau pun…

so ada kemungkinan…bila aku dah pandai main gitar nt…aku nak g berkhemah kat tepi pantai…buat campfire….nyanyi lagu keliling tu…aku main gitar…perhhhh….cun wooo….hahahha…korang nampak tak angan2 aku mcm tak ada kesinambungan je kat situ kan…lawak je kan….i don’t care….kalo korang tak paham….buat2 je paham…abis cite

n pasal gitar gak…aku ingat lagi…time skolah dulu kiteorg ada kena gi camping…n off course ada malam kebudayaan….n waktu malam tu….kiteorg punye performance off course la tip top….but the best part is…ada sorg akak tu…dalam team aku…die terer main gitar…siap offer diri lagi nak main kan gitar…walaweh….caya la ngan akak tu….aku sngt2 envy akak tu hokey….ko mampu hadeh….

but still…see la how…coz right now…penyakit M aku tu dah datang balik….

thanks guys for reading appreciete it

P/S-thinking of dying my hair to purple or blue….as a sign or rebellious daughter,friend and GF

 
Leave a comment

Posted by on May 26, 2014 in Uncategorized

 

CNblue

entry ni just semata2 nak cakap aku suka CNblue…tu je….carik sendiri siapa ok…..love them so damn much

 
Leave a comment

Posted by on May 24, 2014 in Uncategorized

 
 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 653 other followers