RSS

LANGKAWI TRIP – PART 1

OLLA…assalamualaikum..

sekarang ni aku berada dalam mode yg sangat2 malas..SebAb tu la blog ni bersawang…Lama tak update…so kembali to ur story for today…i was suppose to tell u guy..part 1 of my langkawi trip…make sure u guys have read my langkawi BTS

aku n my entourage touchdown kat langkawi dalam pukul 8 kot,entourage gitu hokey….seriously aku lupa dah kul berapa…tak penting pun kan…sampai2 je kereta biasa la memg tunggu kat airport…for this trip aku sewa keta VIVA…sebb itu je yang ada….yelah peak season kot…aku redho je la tak kisah pun…asal boleh jalan sudah….waktu masuk dalam kereta tu memg funny giler….aku bawak garmin aku…but i letak dalam boot…n then time tu the airport parking tu agak pack la….I’m the drive, mak aku dok sebelah, maklong aku dok belakang..time tu seriously funny…sebb time aku dok reverse keta tu…both of them keep talking tu me…elok2 hati2, are u sure u can drive?mcm@ lagi…semua becakap…so dalam keta tu dah jadi mcm bith of them is shouting at me….sampai aku kena park dlu kat tepi cakap….both of u listen….i will try my best to drive at this foreign land…but please give me my space hokey….aku kuar keta pastu terus amik aku nye GPS…seriously lawak coz mcm dalam cite movie tu…and then off we go

time kat Langkawi tu aku tido kat Motel je…nak yg murah punye stay coz want to indulge myself with all the chocolate….aku sumpah tak tau motel ni kat ne…nama motel ni 71 Motel to be exact….ikut GPS je..sekali2 bila sampai…amik ko…betul2 dekat uptown langkawi….I am seriously tak sure dieorg panggil uptown ke downtown ke hape ke…but tu yg aku tu yg aku panggil selama ni aku panggil je la….hurm ape lagi….letak je barang dalam motel…teros…SHOPPING!!!!!!!!!!

on the first night it self…aku shop for baju for me n MFH, my mum and aunt shop for kain batik I think….makan2 kat situ…shooping best la gak…makan tu…aku rasa mcm kurang sket…that pretty much conclude my first night in Langkawi…i t was pretty much a dull entry for the first night…but still I am enjoying myself

 

 
Leave a comment

Posted by on April 1, 2014 in Uncategorized

 

Tags: , , , , , ,

BOOK REVIEW – 1001NIGHTS BY HANAN AL-SHAYKH

images (2)Aku kembali setelah sekian lama…oooo yeah….aku sangat bangga ngan diri aku sendiri….aku tau…aku paham sekrang ni korang mesti geleng kepala ngan buat facepalm kan bila aku memuji diri aku sendiri….takpe2 aku maaf kan sikap2 kalian…wakakakak
Okeh today I want to review about this book…seriously…when I was a little kid aku selalu dengar hikayat seribu satu malam…but never read it…dengar nama je la…even sekarang pun walau dah besar aku tak penah pun amik pot untk baca….but aku penah baca dlm tenet la hikayat 1001 malam ni just a disguise for a 18SX story…time tu memg aku sentap gak la…coz as far as I concern this story originated from belah2 middle east and then yg komen dalam tenet tu plak mat salleh…aku sentap la and tros assume…minah ni awat racist ke….hehheeh…

But after me myself read this book….ape yg die cakap tu betul…buku ni is not suitable for children…nama kalo dalam malay jgn main la hikayat seribu satu malam….tajuk tu cam ala2 cite hikayat sang kancil je kan….tapi ghupe nye…memg sngt tak sesuai untk bacaan kanak2 noob atau pun dibuat modal oleh mak bapak untuk buat bed time story…aku yg 25 ni pun tersedak baca…

I have never expected it to turn out this way…pas ni korang ingat ye….if nak tunjuk pandai jgn sesekali quote…buku favourite ialah hikayat seribu satu malam…but still it is a okay material la for u guys to reD

But all and all buku ni ok la sebb die cerita dalam cerita and ko kena baca betul2 untk paham sebb banyak sngt watak…

P/s: update entry guna BB sebb internet tak bayau

 
Leave a comment

Posted by on March 1, 2014 in Uncategorized

 

Tags: , ,

BOOK REVIEW – BILA HATI KATA SAYANG BY MARISSA

images

Mesti korang terharu kan tengok aku review malay novel….aku pun terharu gak….ni pun tengah typing sampi kesat air mata…hembus ingus semua bagai…heheheh…nie novel favourite aku…seriously cite ni tak klise…dalam cite nie org baik sentiasa menang….aku suka sangat2….teramat suka…this is the only malay novel yg aku baca ulang2…seriously guys tak tipu….harus korang baca….

dalam novel nie cerita pasal perempuan biasa…ala2 innocent kawin ngan org kaya…..berani la korang sebut perkataan klise kat sini…aku cepuk korang karang…..but still i know maybe kat situ korang jugak akan smash backhand kat aku balik….dengan mengeluarkan kata2 bongkak lagi menghina….”tadi kata tak klise, kawin ngan org kaya tu tak klise ke”….

but still to me may be ada a lil bit klise…but after that memg tak ada dah…sebb dalam cite ni ORG BAIK MENANG…Akhirnya dunia telah membukti kan GOOD ALWAYS WIN!!!!! miahahahah(gelak evil di situ)

cite ni pasal seorg perempuan ni yg working kat hotal pastu kawin ngan lelaki kaya…laki ni dah fall in love ngan die lama dulu sebb perempuan ni penah cry on his shoulder, tapi pempuan ni tak tau sapa laki ni…..since that day lelaki tu jatuh cite pada pempuan tu and berazam untuk jadi kan die wife die…sehidup semati gitu….

nak tau lagi…baca la woiiii….apa da tu pun malas…..g menyumbang sket kepada penulisan yg bagus….beli buku tu…jgn nak cari online je…sanggup google…gigih cari semata mata nak free copy…..cam mana aku tau korang google and gigh cari jgn sesekali korang pertikaikan…

hope u guys will love this book mcm aku love this book jugak hokey…xoxo

 
Leave a comment

Posted by on January 11, 2014 in Uncategorized

 

My Langkawi Trip ( Behind The Scene)

Olla……my imiginary readers (sebb aku tak mau perasan hokey sebb tu letak imiginary okey)

korang nampak title tu…BTS ok….ko MAMMPOOO!!! HADE???

Seriously guys….trip nie memg ada behind the scene yg gempak giler ok….I was make known about this trip i think approximately on sept I think, seriously i dont want to go, seriously and no kidding hokey,then my mum force me to go, since it is arahan from Puan Sri Mummeh, I had to go….STRESSS…nak rebel tak leh, Puan Sri Mummeh buat ayat sentap ok, aku pun sebagai anak yg baik lagi mithali pun harus la menurut perintah…wakakak, korang boleh muntah di situ hokeh….ya ya i know (muka berlagak angkat kolar baju cam hero cite tamil)

so lepas dah tau pasal kena g langkawi tu aku pun try la apply cuti…..wakkakak…walaupun aku tau tak kan dapat sebb dah ada org lain kat opis aku cuti…aku tak berharap pun…then the flight booking was made by my brother….ok pukul 7.25PM ari jumaat….time tu seriously aku rasa cam nak WWF je abg aku…sebb nye…aku keje kat BB tak dapat cuti, kena keje, ari jumaat, jalan bapak la jem giler bagai nak mati, aku nak sampai airport an hour before,sakit pala aku memikirkan nye.

ok lepas dah tau kebarangkalian aku ditinggalkan flight sangt2 tinggi, aku pun mula la buat perancangan, this trip I went with my mum and aunty, very the rombongan mak kiah gitu…..aku have a friend yg happen to know a reliable taxi driver, so i ask her to ask him, the taxi driver kalo die amik aku kat BB sempat tak sampai airport an hour before flight at least kan….die kata sempat, ok so aku on, amik brader tu jadi taxi driver kiteorg aritu

and then on the same week we are suppose to go, my mum was bitten my my cat, ceeylo green,berdarah2 tahap bengkak and sampai kena pegi cucuk bagai kat hospital, i was so worried but at the same time suka sbb boleh canx trip…  sampai dah suggest why dont we just canx the trip, mak aku buat muka sentap….die kata ape2 hal pun nak masuk hospital ke ape ke….must go to Langkawi first….ko amik sedebik kat situ….mak aku kena gigit ngan kucing tu ari Isnin…trip tu hari jumaat

then come tuesday…..aku dapat tau, my brother still tak book hotel and kereta sewa…time tu aku tahap terbakar gak la….STRESS!!!…brother aku cakap kereta ada kalo nak pinjam but manual….aku mana reti bawak manual wehhh…kang tak lepas plak cik2 kiah yg ikut aku tu kang….time lunch hour tuesday tu gak aku mintak tolong sangat2 Kak Nur kesayangan aku kat langkawi suh arrange kan everything,Alhamdulillah settle….

hari yg di nanti kan pun tiba…..time nak kuar opis tu ada drama lagi…aku sepatutnye meet up ngan my mum and my aunt at  ampang park, and then the taxi akan amik kiteorg from there straight to airport,time kuatr opis nak g ampang park tu…aku payah dapat teksi plak…kena menapak jauh giler dari opis baru dapat…tak tu…seriously i want to curse…

but luckliy we sampai airport at 6PM…dasat la brader Taxi tu…wa caya la lu brader…tabik spring hokey…siap boleh lalala n menjamu selera lagi kat airport hokey…

eventhough banyak giler thing happen before i actually went there….best gak…coz at least my life have a lot drama…tak de la aku dispute hidup org lain je kan yg penuh ngan drama…gituwwww…sambil flip hair hokey

will be back with langkawi nye cerita….

 
Leave a comment

Posted by on January 11, 2014 in Uncategorized

 

BOSAN & STRESS

I am getting better, Alhamdulillah…

sekarang ni aku memg dalam mood yg amat2 stress and bosan, sebb assignment aku berlambak…due date lagi 2 minggu….been writing this entry in the dark ….because nak amik feel …tak sebb sebanr nye kat umah banyak kelkatu…korang tau tak kelkatu tu ape? ala ulat yg terbang2 and attracted to lampu tu…search la sendiri dalam tenet kalo tak tau…

aku rasa sangat2 bosan sebb MFH busy….bosan yg amat…he is with his friend currently..appointment..it is not like i am controlling him or whatsoever…it is just that it is our habit each and every night to chit chat….and update each other…thinking of sleeping early….but still want to update this blog because i felt gulity sebb tak update last month…dont feel like reading any novel cause otak dah tepu ngan english lit material….malas nak tengk DVD sebb semua cite repeat….tadi baru abis tengok cite BAREFOOT FRIENDS online…..bosan!!!!!!

The best solution is to sleep but want to wait up for MFH sebb kalo aku tido confirm tido mati….tak sedor ape dah…banyak tol alasan aku to night sampai aku pun naik menyampah ngan diri aku..

nite2 korang….

yup lupa nak kasi tau…will be off to Langkawi in 3 weeks time…pikir pasal that trip pun aku dah penat…sekarang ni aku rasa best nye aku tak yah buat2 tido je kat umah kan best….heaven kalo dapat kan….maybe kalo diizinkan Allah lagi 3 tahun my wish come true, but still tu semua perancangn Allah yg tentu kan…maybe i should take up mengait sebagai hobby untuk ilang kan stress…mau boleh bukak kedai baju dah kalo tiap kali aku bosan and stress aku mengait

 
Leave a comment

Posted by on December 7, 2013 in Uncategorized

 

Ear Infection

Sakit ni datang lagi…bese la nie memg sakit aku…aku penah kena sakit ni paling teruk sampai tahap aku kena sampai throat infection and tak boleh telan ape2 termasuk air liur ok…sakit kali ni happen again and the last time aku kena last year bulan 12 jugak…pelik gak tiap kali bulan 12 kot die datang…but this time mcm biasa la aku jumpa doktor favourite aku,Dr.Koh Tat Ngee…ENT Specialist kat Gleneagles..All and all…aku memg enjoy my visit to my ENT…sebb bagi aku die memang the most positive doctor ever…aku love to see him sebb die make me feel good eventhough ko tengah sakit…

Macam tadi aku pegi jumpa DR.Koh….die sempat lagi buat lawak ngan aku….tadi die masuk kan a mini camera dalam telinga aku…cam biasa la ada discharge…n then die guna lagi satu alat untuk bersihkan telinga aku….pastu die nak masukkan kain dalam telinga…mcm a piece of cloth yg dah direndam dengan antibiotik solution and wax dalam telinga aku…but because telinga aku dah membengkak n lubang telinga tu dah jadi kecil…die kata tak nak force the cloth masuk dalam telinga aku…so he replace with cream instead…so sekarang ni dalam telinga aku penuh ngan cream….so aku memg tak dengar sekrang ni…n aku dapat MC 3 hari….

yg paling aku suka pasal doktor tu…die tau each and everytime die bersihkan telinga aku n letak cream or a piece of cloth dalam telinga aku…aku akan rasa sangat n rasa tak seimbang…korang mesti tau kan kesimbangan badan kita ada kena mengena ngan telinga…aku lupa dah time aku belajar bio dulu ada cecair ape ntah kat telinga kita ni…bayang kan la time aku jumpa doktor tu first time …sakit aku memeg serius and teruk sampai normal doctor refuse to touch my ear…dieorg just bagi refer letter je kat aku suh refer kat specialist…masa first time Dr.Koh tu bersihkan telinga aku…time tu i come alone and that was my first time seeing an ENT ..lepas die cuci tu sampai aku terduduk kat luar office doctor tu…coz i cant take it anymore   but Dr.Koh each and everytime lepas siap treatment he will akan pat me on my shoulder and cakap…ok…done…go back home and rest…bagi aku eventhough it ia a simple word and gesture but cara die cakap tu memg ikhlas giler…that the way doctors should be to me…seriously …maybe thats why I opt for Private Hospital,…n last but not least i need to see him back for second appointment…wish me luck and this time my mum will accompany me…wish for my speedy recovery and good health guys..

xoxo

 

 
Leave a comment

Posted by on December 2, 2013 in Uncategorized

 

LEE MIN HO

Seriously in love with this mamat….arrrrrrrrgggggghhhhhh…he is so dang hot……..seriously….sekarang ni aku tengah follow cite die yang The heir tu…..seriously….lagu die best gile….setelah dengar lagu…korang akan rasa nak belajar piano bersungguh-sungguh je….wakakakakak…aku nak cite tu abis cepat…boleh beli DVD and tngok cite sampai lebam

Tension sebb kena tunggu every week for new episode

 
1 Comment

Posted by on December 2, 2013 in Uncategorized

 
 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 654 other followers