RSS

Intro Book Review

28 Aug

wassup geng..

aku rasa kan…aku penah menyatakan hasrat untuk mereview kan buku2 yg aku dah baca…bukan untuk tujuan promosi atau ngan niat untuk mendapatkan royalti dari penulis….tapi sebb nak kongsi ilmu n topup pahala aku banyak dosa kot aku ni….maklum kan aku kan anak kesayangan mummeh yng baik ati muntoh la kalo berani serta calon menantu idaman makcik2 seantero dunia sekalian…..

hurm…frankly speaking…i love to read…kalo dah membaca tu…tak ingat dunia…buku cerita ye…buku novel….bukan buku2 ilmiah mahupoon Ensiklopedia ye…yg tu buat stok ubat tido boleh la….

korang tau tak masa sekolah dulu….aku selalu berangan nak dapat award NILAM….tapi aku sedor diri aku…aku ni memg ada virus M…M.A.L.A.S…bese la…ye la…dah la ko dah baca buku tu…pastu ko nak pi cari sape author dia…buat sinopsis pasal buku tu…pastu ada plak part new word….mana la virus M aku tu  nak ilang…punye la banyak mintak…melampau kau…hahaha…ni la contoh2 alasan org yg tak menang anugerah NILAM…

aku ni time skool dulu suka gile baca novel Malay…ye la…novel cintan cinton tu….set2 kepala otak nak berangan belaka….cam siot je bila ingat lagi….kata rock…tapi baca novel jiwang….apehal lu der….wakakaka….tak ada la….dari point of view aku….malay love story ada banyak ilmu dalam dia….pastu ko jgn main la…nama watak nak set2 sedap gila babas je…jgn main la….tengku zafran la…Iskandar la…ko jgn main la…tak mo kalah poon…dah nama watak dah best2 tu…korang poon confirm la akan berangan nak letak nama anak korang sedap2 gak nt…aku tau….mesti time ni korang tepuk dahi kan….WHAT THE Fuc# je statement kan….abis rock aku seyh…

sekarang ni….aku suke baca novel English….nama poon literature stud ko….lagi poon dulu tak ada akses nak dapat kan a good english book….so sekarang ni since aku dah selalu gile bertandang ke KL ni…tak boleh la bg alasan no access lagi ye dok….sekarang ni aku suka baca english book..dah tu aku ni fanatik Harry Potter…tinggal tak letak poster besr gedang gambo dia dalam bilik aku je….fabatik aku more to reading Harry potter la….pastu aku n cousin aku lately obsess pada sorang author ni nama die Phillipa Gregory…die ni penulis novel sejarah…interesting kot ko….dah la aku amik Literature….die ni lantas aku angkat sebagai idola aku…pastu aku suke gak baca pasal Gender…GIRL power…mcm mana…women around the world had been Oppressed…best la….then through their story ussually i will feel how lucky i am….

kan best tu…so…i have a lot of book to be review n share with u guys…stay tuned n sabo ye…

thanks…xoxo

 

 
Leave a comment

Posted by on August 28, 2011 in Uncategorized

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: