RSS

SUKE SIBUK HAL AKU…

22 Nov

HURM….idea mengenai entry ni aku dapat selepas bersenkang mata bertapa selama 4o hari 4 ploh malam…lantats aku came out dengn tajuk n buah pikiran untuk this time punye entry

lawak je la dude…aku dapat idea ni lepas menonton video nyanyian Dato’ siti Nurhaliza di Youtube semalam…serius la aku tak tipu….i stilll watch ct ok….FYI i never like or obsess with any artis…usually i only like their song..tapi ngan kak siti ni lain sket…die punye aura tu kuat dowh….bile die bercakap she can make me smile…that is the best and precious part of her…tu yang mahal tu…

hari ni aku nak cerita pasal makhluk2 yang sibuk dok menjaga tepi kain org tak sedor rupe2 nye die lansung tak pakai kain pon…togel je ha…tak ada la aku dapat idea ni lepas baca komen2 kat video utube ct tu haha…ada certain people yang sibuk dok caci maki beliau dengan selamba badak without any hesitation n rasa bersalah poon….satu je aku nak tanye org yang cakap mcm tu…tok ti ada LV 32k…ko ada???MAMPU??…

macam ni la…dari sudut pandangan aku sebagai manusia yang kerdil di dunia ni yang mana aku sangat2 meminati psikologi…sebab aku ni memg jenis yang suke dok bertenggek dangan kaunselor aku dulu time muda mudi ari tu…org2 yang macam ni kan sebenor nye ada masalah jiwa…gilo la tu haa maksud eden ni haa….org yg macam ni kan sebenarnye die jeles  sebab dia tak ada mende tu  sebb tu mulut die ringan je nak mengata…cube la ko dah banyak duit nt…ntah2 ko poon sama je…laju je beli mende yang sama sebijik dengan org yang ko penah kutuk dulu…hahahah…asal tetibe aku sentap ni…tak la entry ni bukan la aku dedicated kan kepada sesapa poon tapi yang atas tu sebagai contoh je

aku ingat lagi…aku penah pegi jumpe kauanselor aku time kat skol…teman kawan aku sorg ni…sebab die ada prob time tu….seriously ko…hurm cikgu kaunselor ni cikgu lelaki n cikgu pempuan…aku lupa la nama die…kalo tak silap aku cikgu yusof…..seriously la…forgot already…nt aku tnye kawan aku tu bgtau kat korang k…yang cikgu kaunselor pempuan tu plak cikgu yati…yg ni aku ingat…ingat sangat…kawan aku ni cite la masalah die n so on….salah satu  nye…ada org mengata dia…pastu kan cikgu tu mula la sesi nasihat die…die cakap…dalam dunia ni kalo awak dengar sangat kata-kata org…awak akan mati…percaya la…sebb sampai bile poon pada dieorg ada je mende tak betol..aku time tu dah…betul3…style upin ngan ipin dah time tu..n org yng mengata kite ni selalu nya nak alih kan perhatian org daripada mengata die kepada mengata kite…betol gak tu..point taken…

so peeps…tutup je la mulut tu bile terasa nak mengata org mcm2…ko bnyk sngt ke pahala sampai naksedekah pahala ko kat org yg ko kutuk tu…so…kalo benci idam je ok…nat pahala ko pindah kat die kalo ko kutuk die…die masuk syurga nt…tarah pahala ko…ko plak mcm mane dik??/cukup ke bekalan nak masuk syurga sama ngan die tu??

senyum ja ye

 

 
Leave a comment

Posted by on November 22, 2011 in Uncategorized

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: