RSS

Book Review….First(setelah korang sanggap menanti kannnnn…)

30 Jul

Bertahun aku janji with u guys in regards of this book review rite…bese la tu typical malay…janji melayu ma…melayu mudah lupa lagi…mana aku nak ingat…

Title: The Undomestic Goddess, Author: Sophie Kinsella

This book is ala2 gedik manja gitu…buku ni cerita pasal Samantha Sweeting yg work as a lawyer in a very big company u know…a very successful and yet independent woman..but to me la she did not believe in marriage as she is super duper bust…family die poon a very succesful family..so that might be the reason why she is in so much stress untuk berjaya…then one day…nak di jadikan cerite…die buat satu mistake..a very huge and unforgiven mistake dkt lawyer firm yg dia keje tu…disebab kan dia ni a very successful die tak leh terima die buat salah tu…on that day itself die naik train…naik buta2 mcm tu je nok…sampai la die sampai kat satu kawasan ni..mcm rural area la…yg nobody kenal die…die singgah kat satu mansion ni…n that mansion owner salah sangka as she is the maid that come for interview…on that particular day…die poon layan je la,…n jadi la maid kat situ…it kindda funny because die ni memng haram tak gheti poon buat keje umah…tapi bese la dah nama cite omputih….mesti la ada hero ot…die jumpa ngan gardener kat mansion tu…nama mamat ni nathaniel…mamat ni katanye la…hensem nye tak dan2…hahaha…mamat ni also own a pub there..tak ada la hidup merempat kan…mak mamat ni a very good cook…so mak mamat ni la yg ajar samantha ni masak….so one fine day…tetibe la Samantha ni tergerak hati nak balik kat London…kat tempt keje lama die…and she find out…ghupe2 nye dia kena frame selama ni…ada org sakit hati ngan die kot…so at that point dia berjaya yg die tak salah…n die kena buat pilihan nak mamat ensem ke nak kerjaya semula…korang hagak la dia pilih hape???dah tau kan jawapan die kan…off course la mamat ensem kot…so that she can say to other…ko hade…MAMPU!!

Moral of the story:

1.This story make u think not to run from your mistake…eventhough minah dalm cite ni dpt mamat ensem bile she runaway from her probs…

2.Bila korang dah berjaya, and one day korang gagal…belajar untuk terima all of that as a test from Allah(GOD) to us…jgn sesekali jadi cam minah ni bila dah fail main naik je train…dia takpe la kat London kot…org tu kat Ulu Perak…pekejadah je main naik je bus…mau lepas ke Thailand kang…tak pasal2 kena tahan as pendatang haram

 

 

 

 
Leave a comment

Posted by on July 30, 2012 in Uncategorized

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: