RSS

successful thingy

28 Jan

olla guys, assalamualaikum, well today i wanna talk about berjaya, kejayaan, successful and saudara yang seangkatan dengan nye

sape dalam dunia ni yg rasa diri dia pathetic gila yang tak penah berjaya langsung dalam hidup di dunia yang fana ini, angkat tangan cepat…aku tau ramai yg angkat tangan tapi segan2 je nak angkat sebb rasa mcm loser kan….tapi kalo aku cakap org yang angkat tangan ni semua penipu mcm mane…u guys are lying when u mention u guys tak penah berjaya…seriously guys im not kiding…

semua org dalam dunia ni akan cakap cantik tu subjektif bila org tnye maksud cantik tu ape kan, tapi nape org tak penah cakap berjaya tu pun sebenarnya suatu benda yg subjektif gak? kenapa berjaya itu diukur dengan result exam,masuk universiti ke tak, pakai keta apa, umah besar mana?tengok dalam ape yg aku senaraikan tu pun korang boleh nampak betapa pelbagainya kayu ukur tentang berjaya ni

korang tak penah terpikir ke, setiap hari yg u guys live ur life is kejayaan, korang berjaya hadir didunia ini pun satu kejayaan, berjaya reading this blog pon kejayaan (cewahh sempat lagi tu) well it is interesting though how we tend to judge people based on so called kejayaan yang kayu ukurnya kita amik dari acuan masyarakat, acuan agama mcm mane?have u ever think of what Allah said when die tengok korang naik bus je tak pakai keta besar?bila korang ada umah kecik je instead of bungalow yg besar gedang? Allah tak kisah pun, never made fun of u or anything, kita je yang selalu make fun of ourself.

So guys lead ur life as a success eveyrday, tak heran kalo tak dapat masuk universiti sebb result SPM cam haram,well kejayaan dunia ni asal ada usaha, kita akan dapat, not necessarily  for u guys to masuk university only then can become a successful ads useful person, universiti tu cuma satu pemudah cara ke arah better life, perjalnan hidup korang are going to get less bumpy la if u guys masuk U, tapi bagi yang tak dapt tu, lek la brader, its not the end of the world , belajar dari kesilapan, strive harder and also just want to inform u guys there is a thingy call street smart and book smart…this entry is not a justification for those yg dapt result haram n tak dapat masuk U, but it is just a way for me to tell u guys, we are human guys, we are not perfect, learn from our mistake and kalo korang memg dah set niat n naiwaitu nak belajar, kat mana2 pun boleh belajar…yang penting interest.

Usaha, Doa and Tawakkal

footnote:writing this entry in a very serious mode

 
Leave a comment

Posted by on January 28, 2013 in Uncategorized

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: