RSS

Ahmad Vincent Zulkarnain

24 Jul

Photo0064

 

 

 

 

 

 

 

This is Ahmad Vincet Zulkarnain…kenapa aku nak cite pasal kucing aku yang ni….sebb recently he got hit by a lorry…lorry kecik yg kaler putih …yg selalu digunakan org tokey tokan kedai aircond tu…aku malsa la nak lukis….kang aku lukis gambar lori tu…korang terharu plak…aku tak nak buat sesape menangis…aku tak nak dipersalahkan, ok find aku search sekarng gak gambar lorry tu ..aku google sekarang… Lorry mcm ni (kat bawah nun)….lebih kurang la sebb aku dah cari but tak jumpe so korang redho  ye….walupun gambar yg aku pilih hiperbola… Die kena langgar ngan lori tu…end of last year luckily my mum was home…time tu tengah public holiday.

images

Ko bayang kan la time tu aku kat opis…okeh kita try bayangkan mcm cerita melayu ye…kalo dapat call shocking camtu ….handphone confirm dah jatuh tak ilang celah bedah mana dah…pastu ko kena menangis tak dan dan kat situ….pastu ko dah confirm terduduk kat tempt tu jugak….betul tak betul kan…kan kan kan…annoying kan….hahahha…

aku tak de la mcm tu…kebetulan time tu aku kat locker room aku…pas dengan cerita tu…tak ada la aku jadi camtu…cuma aku g dok mencangkung…sambil tunggu mak aku update story…aku memg tak dapt nak balik la kan time tu untuk anta die g klinik

pastu solutions nye…biasa la mak aku lumur minyak gamat kat satu badan kucing tu…bagi minum air zam2 semua bagai…pastu die ok…but the best part is…my mum said to Vincent…please dont die…u have to wait for Angah(aku la tu)…my mum said that….agak touching gak la kan…then that weekend aku balik negok die dah ok dah boleh jaln semua bagai…just that die tak boleh nak membuang…kesian gila…so tak ada cara lain la kena bawak gak g klinik…

so bawak la dari bentong g klinik biasa dieorg pegi kat ampang…bila sampai situ doktor pun cakap badan dia dah jadi memanjang…because due to the accideng diagfram die dah patah…n due to that usus die dah masuk kat area paru2 and jantung die…he is treated as a hernia patient time tu…memg kena xtray semua bagai la…after that he must undergo operation….time tu…doktor tu siap cakap lagi the chances is 50-50 and will masuk operation theater pukul 3…and then bila doktor tu tengok mak aku dah nangis dan2 tu jugak sambil peluk vincent..berjurai-jurai la time tu mak aku…i pat her on her shoulder…time tu siyes cakap ko macam cam dalm cite TV….the doctor left us alone with Vincent…then bila kiteorg tungguo peration tu…doktor buat awal…kiteorg suspect…dia tak sangka mak aku kan nangis kot…n after the operation, vincent had to stay warded for another 2 days…baru boleh discharge…mak aku siap masak ikan haruan lagi..buat sup…die tak suka poon…makan ala2 je tak nak kasi mak aku terasa…kucing aku yg satu ni…die suka fastfood…favourite food die…cheezy wedges KFC…

the reason why aku update u guys with all this matter…because during that whole process, I was indeed amazed with Vincent’s determination, as I never see him give up hope to live…eventhough he is just a cat….indeed his determination to survived is undeniable…so guys…as a humanbeing…got to do better guys…wakey2…open your eyes…live life to the fullest..SURVIVE and STAY ALIVE

 
Leave a comment

Posted by on July 24, 2013 in Uncategorized

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: