RSS

Ear Infection

02 Dec

Sakit ni datang lagi…bese la nie memg sakit aku…aku penah kena sakit ni paling teruk sampai tahap aku kena sampai throat infection and tak boleh telan ape2 termasuk air liur ok…sakit kali ni happen again and the last time aku kena last year bulan 12 jugak…pelik gak tiap kali bulan 12 kot die datang…but this time mcm biasa la aku jumpa doktor favourite aku,Dr.Koh Tat Ngee…ENT Specialist kat Gleneagles..All and all…aku memg enjoy my visit to my ENT…sebb bagi aku die memang the most positive doctor ever…aku love to see him sebb die make me feel good eventhough ko tengah sakit…

Macam tadi aku pegi jumpa DR.Koh….die sempat lagi buat lawak ngan aku….tadi die masuk kan a mini camera dalam telinga aku…cam biasa la ada discharge…n then die guna lagi satu alat untuk bersihkan telinga aku….pastu die nak masukkan kain dalam telinga…mcm a piece of cloth yg dah direndam dengan antibiotik solution and wax dalam telinga aku…but because telinga aku dah membengkak n lubang telinga tu dah jadi kecil…die kata tak nak force the cloth masuk dalam telinga aku…so he replace with cream instead…so sekarang ni dalam telinga aku penuh ngan cream….so aku memg tak dengar sekrang ni…n aku dapat MC 3 hari….

yg paling aku suka pasal doktor tu…die tau each and everytime die bersihkan telinga aku n letak cream or a piece of cloth dalam telinga aku…aku akan rasa sangat n rasa tak seimbang…korang mesti tau kan kesimbangan badan kita ada kena mengena ngan telinga…aku lupa dah time aku belajar bio dulu ada cecair ape ntah kat telinga kita ni…bayang kan la time aku jumpa doktor tu first time …sakit aku memeg serius and teruk sampai normal doctor refuse to touch my ear…dieorg just bagi refer letter je kat aku suh refer kat specialist…masa first time Dr.Koh tu bersihkan telinga aku…time tu i come alone and that was my first time seeing an ENT ..lepas die cuci tu sampai aku terduduk kat luar office doctor tu…coz i cant take it anymore   but Dr.Koh each and everytime lepas siap treatment he will akan pat me on my shoulder and cakap…ok…done…go back home and rest…bagi aku eventhough it ia a simple word and gesture but cara die cakap tu memg ikhlas giler…that the way doctors should be to me…seriously …maybe thats why I opt for Private Hospital,…n last but not least i need to see him back for second appointment…wish me luck and this time my mum will accompany me…wish for my speedy recovery and good health guys..

xoxo

 

 
Leave a comment

Posted by on December 2, 2013 in Uncategorized

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: