RSS

My Langkawi Trip ( Behind The Scene)

11 Jan

Olla……my imiginary readers (sebb aku tak mau perasan hokey sebb tu letak imiginary okey)

korang nampak title tu…BTS ok….ko MAMMPOOO!!! HADE???

Seriously guys….trip nie memg ada behind the scene yg gempak giler ok….I was make known about this trip i think approximately on sept I think, seriously i dont want to go, seriously and no kidding hokey,then my mum force me to go, since it is arahan from Puan Sri Mummeh, I had to go….STRESSS…nak rebel tak leh, Puan Sri Mummeh buat ayat sentap ok, aku pun sebagai anak yg baik lagi mithali pun harus la menurut perintah…wakakak, korang boleh muntah di situ hokeh….ya ya i know (muka berlagak angkat kolar baju cam hero cite tamil)

so lepas dah tau pasal kena g langkawi tu aku pun try la apply cuti…..wakkakak…walaupun aku tau tak kan dapat sebb dah ada org lain kat opis aku cuti…aku tak berharap pun…then the flight booking was made by my brother….ok pukul 7.25PM ari jumaat….time tu seriously aku rasa cam nak WWF je abg aku…sebb nye…aku keje kat BB tak dapat cuti, kena keje, ari jumaat, jalan bapak la jem giler bagai nak mati, aku nak sampai airport an hour before,sakit pala aku memikirkan nye.

ok lepas dah tau kebarangkalian aku ditinggalkan flight sangt2 tinggi, aku pun mula la buat perancangan, this trip I went with my mum and aunty, very the rombongan mak kiah gitu…..aku have a friend yg happen to know a reliable taxi driver, so i ask her to ask him, the taxi driver kalo die amik aku kat BB sempat tak sampai airport an hour before flight at least kan….die kata sempat, ok so aku on, amik brader tu jadi taxi driver kiteorg aritu

and then on the same week we are suppose to go, my mum was bitten my my cat, ceeylo green,berdarah2 tahap bengkak and sampai kena pegi cucuk bagai kat hospital, i was so worried but at the same time suka sbb boleh canx trip…  sampai dah suggest why dont we just canx the trip, mak aku buat muka sentap….die kata ape2 hal pun nak masuk hospital ke ape ke….must go to Langkawi first….ko amik sedebik kat situ….mak aku kena gigit ngan kucing tu ari Isnin…trip tu hari jumaat

then come tuesday…..aku dapat tau, my brother still tak book hotel and kereta sewa…time tu aku tahap terbakar gak la….STRESS!!!…brother aku cakap kereta ada kalo nak pinjam but manual….aku mana reti bawak manual wehhh…kang tak lepas plak cik2 kiah yg ikut aku tu kang….time lunch hour tuesday tu gak aku mintak tolong sangat2 Kak Nur kesayangan aku kat langkawi suh arrange kan everything,Alhamdulillah settle….

hari yg di nanti kan pun tiba…..time nak kuar opis tu ada drama lagi…aku sepatutnye meet up ngan my mum and my aunt at  ampang park, and then the taxi akan amik kiteorg from there straight to airport,time kuatr opis nak g ampang park tu…aku payah dapat teksi plak…kena menapak jauh giler dari opis baru dapat…tak tu…seriously i want to curse…

but luckliy we sampai airport at 6PM…dasat la brader Taxi tu…wa caya la lu brader…tabik spring hokey…siap boleh lalala n menjamu selera lagi kat airport hokey…

eventhough banyak giler thing happen before i actually went there….best gak…coz at least my life have a lot drama…tak de la aku dispute hidup org lain je kan yg penuh ngan drama…gituwwww…sambil flip hair hokey

will be back with langkawi nye cerita….

 
1 Comment

Posted by on January 11, 2014 in Uncategorized

 

One response to “My Langkawi Trip ( Behind The Scene)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: