RSS

BOOK REVIEW – 1001NIGHTS BY HANAN AL-SHAYKH

01 Mar

images (2)Aku kembali setelah sekian lama…oooo yeah….aku sangat bangga ngan diri aku sendiri….aku tau…aku paham sekrang ni korang mesti geleng kepala ngan buat facepalm kan bila aku memuji diri aku sendiri….takpe2 aku maaf kan sikap2 kalian…wakakakak
Okeh today I want to review about this book…seriously…when I was a little kid aku selalu dengar hikayat seribu satu malam…but never read it…dengar nama je la…even sekarang pun walau dah besar aku tak penah pun amik pot untk baca….but aku penah baca dlm tenet la hikayat 1001 malam ni just a disguise for a 18SX story…time tu memg aku sentap gak la…coz as far as I concern this story originated from belah2 middle east and then yg komen dalam tenet tu plak mat salleh…aku sentap la and tros assume…minah ni awat racist ke….hehheeh…

But after me myself read this book….ape yg die cakap tu betul…buku ni is not suitable for children…nama kalo dalam malay jgn main la hikayat seribu satu malam….tajuk tu cam ala2 cite hikayat sang kancil je kan….tapi ghupe nye…memg sngt tak sesuai untk bacaan kanak2 noob atau pun dibuat modal oleh mak bapak untuk buat bed time story…aku yg 25 ni pun tersedak baca…

I have never expected it to turn out this way…pas ni korang ingat ye….if nak tunjuk pandai jgn sesekali quote…buku favourite ialah hikayat seribu satu malam…but still it is a okay material la for u guys to reD

But all and all buku ni ok la sebb die cerita dalam cerita and ko kena baca betul2 untk paham sebb banyak sngt watak…

P/s: update entry guna BB sebb internet tak bayau

 
Leave a comment

Posted by on March 1, 2014 in Uncategorized

 

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: