RSS

My New Mission

26 May

I have a new mission in my life…ya ya…i know korang mesti dah penat ngan aku sebb tiap2 tahun banyak gila cita2 yg aku nak cpai kan…takpe2….aku terima pandangan sinis korang tu…dah TALK TO MY HAND….

I don’t care…aku nak rant jugak on my new impian….aku nak beli gitar…main gitar….boleh…ni sebb pengaruh cita korea la ni…but stilll since then lagi aku n cousin aku selalu pikir…gitar is cool….korang jgn tak tau…zaman aku budak2 noob dulu….pandai main gitar tu termasuk dalam senarai ciri2 boyfriend idaman tau….wakakaka…bila aku pikir balik mcm bangang je…aku mampu buat faceplam smbil geleng kepala je…bila pikir balik pasal mende tu…WTF…abis macho aku

but sekarang tak payah itu semua…aku boleh buat sendiri…biar aku sendiri belajr main gitar…senang abis cite…gitar kalo yg jual kat kedai buku tu murah je kot…aku jengjalan tadi ada yg jual RM95 je…ko hade….so the option sekarang ni sama ada aku nak beli yg tu je dulu…n then baru beli yg berkualiti sket…but knowing myself…ada better jugak beli yg murah je dulu…

aku ingat lagi satu peristiwa waktu kecik2 dulu…adik aku die rockers sket…die suka music2 hardcore in…so langkah pertama die untuk mendalami music tu…ialah belajr main gitar…die pun beli gitar without my father knowledge…bapak aku dulu very strict….gitar2 ni mana boleh…pastu adik aku beli…sorok gitar dalam bilik aku…bayar sewa dowh nak tumpang almari baju aku…hahahaha…aku plak tiap kali adik aku buat jahat…aku ugut nak bocor rahsia die…lawak je….memeng die dendam ngan aku smpi sudah…tapi memg bapak aku tak tau sampai sudah…last2 adik aku bgtau jugak bapak aku sebb tak tahan kena ugut ngan aku…aku ugut je…bukan nak bgtau pun…

so ada kemungkinan…bila aku dah pandai main gitar nt…aku nak g berkhemah kat tepi pantai…buat campfire….nyanyi lagu keliling tu…aku main gitar…perhhhh….cun wooo….hahahha…korang nampak tak angan2 aku mcm tak ada kesinambungan je kat situ kan…lawak je kan….i don’t care….kalo korang tak paham….buat2 je paham…abis cite

n pasal gitar gak…aku ingat lagi…time skolah dulu kiteorg ada kena gi camping…n off course ada malam kebudayaan….n waktu malam tu….kiteorg punye performance off course la tip top….but the best part is…ada sorg akak tu…dalam team aku…die terer main gitar…siap offer diri lagi nak main kan gitar…walaweh….caya la ngan akak tu….aku sngt2 envy akak tu hokey….ko mampu hadeh….

but still…see la how…coz right now…penyakit M aku tu dah datang balik….

thanks guys for reading appreciete it

P/S-thinking of dying my hair to purple or blue….as a sign or rebellious daughter,friend and GF

 
Leave a comment

Posted by on May 26, 2014 in Uncategorized

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: