RSS

Oh English Aku…

26 May

hahaha…tajuk kat atas tu…direct translation oh My English…wakakaka…lawak dowh..i cannot contain my laughter….this is suppose to be a VERY SERIOUS entry….ok2 one last laugh…mihahahha…wakakakak…hahahha…hehehehhe…errmmmm..

OK back to myself….as i told you this is suppose to be a very serious entry…aku nak cakap pasal Bahasa Inggeris…aku pelik …bila a lot off people…especially Malaysia….always kutuk2 org kalo org tu cakap omputih pronounciation tak ok…tapi lancar la jugak…yg nak sibuk cakap pasal org tu punye pronounciation…yg korang nak semak sngt nape?hebat sangat dah

kenapa kita perlu justify mende ni…because…each and every country is different ok…memeng la hebat…kalo ko cakap omputih…betul2 mcm british english tu…but stilll dah ko pun dok malaysia….tak yah nak over sangat…accent  tu datang sendiri kalo ko duduk kat sana…sebb surrounding ko kat sana…semua org cakap camtu…makan pun hari2 makanan org putih…tu yg kuar accent british tu….mcm cakap kelantan…kalo ko dok kelantan makan budu…ko berkomunikasi hari2 pun guna bahasa kelantan tu…last2 korang kecek kelate jugak kan..aku n kawan aku pun cakap slang n guna accent2 ni kalo kiteorg nak main2 je…tak pun kalo kena guna time keje..kalo tak tak ada nye

why nak pertikaikan…memg la bagus if u can improve urself…tapi tak yg lain2 tu jgn la nak kutuk2 or…we have a lot of english style rite…british english, american english, australian english…ape salah nye…as long as ko tau cakap sudah…kalo merangkak cakap pun learn to be fluent…tak yah la beriya2 nak bunuh diri sebb tak dapat nak cakap slang british dik oooi..buat letih je….semputtt hakak…

love urself and always bersyukur

xoxo

 
Leave a comment

Posted by on May 26, 2014 in Uncategorized

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: